Kanjoning je moja nova strast!!!

 

Često sanjam pad sa litice i budim se obliven znojem. Da bismo pobjedili neki svoj strah potrebno je suočiti se sa njim i pobjediti ga. Upravo to sam i uradio , suočio sam se 70 metara visokim vodopadom i mogu biti iskren osjećao se prestravljeno ali i nikad "alive" kao tog momenta.

Šta se desilo??? Ništa specijalno...pobjedio sam svoj strah , spustio se niz vodopad  i jos niz desetine takvih.

montenegro canyoning

Moja kanjoning obuka je bila zahtjevna i pravi izazov obzirom da je moje dotadašnje iskustvo bilo ravno 0. Zahvaljujući strpljivosti i profesionalnosti mog Instruktora Soulisa uspjeli smo prevazići sve prepreke i ispuniti sve  ICOpro standarde obuke predviđene za ovaj nivo treninga.

montenegro canyoning


Trening tj. moje mučenje je trajalo punih 8 dana. Program ne predviđa puko vježbanje i ponavljanje kanjoning viještina . Ono što je najdragocjenije jeste to što naučite da razmišljate kao pravi kanjoning profesionalac, sposobni ste da donosite važne odluke i da ih prilagođavate datoj situaciji. Još uvjek mi odzvanja Soulisovo ""DO SOMETHING RADANE"".

montenegro canyoning

U 8 dana prošli smo kroz 3 predivna kanjona:  Fakistras, Centaurs i moj omiljeni Galanorema. Bilo je pravo zadovoljstvo i uživao sam u svakom sekundu mojeg boravka u Grčkoj . Predivna priroda i profesionalna obuka. Slike  to mnogo bolje opisuju od mene.

montenegro canyoning
montenegro canyoning Vratio sam se u Crnu Goru pun utisaka i voljan da podjelim svoje iskustvo. Umjesto hvale ili barem nekog pitanja da li obuka vrijedi i je li za preporučit dočekala me naša(njihova) podozrljivost i podsmjeh, naravno to oni mnogo bolje rade ovdje. Da ne kvarim doživljaj i da ne gubim vrijeme na nevažne individue, moje Grčko kanjoning iskustvo je bilo predivno. Naučio sam , stekao iskustvo i postao međunarodno priznat canyoneer ICOpro CA3. Sertifikovan profesionalac sposoban da organizuje i provodi kanjoning izlete u skladu sa ICOpro standardima. Da ne zaboravim stekao sam i nove prijatelje Soulisa I Felicu - divan par iz Volosa.
montenegro canyoning

 Koji je moj sledeći korak???

Ja bih to pitao na sledeći način . Koji je sledeći strah koji treba pobjediti???